Tuesday, February 1, 2011

ELF on bakalaureuseeas


Täna, 1.veebruari varaõhtul oli hulgal inimestel asja haridus- ja teadusministeeriumi saali: tähistati Eestimaa loodus fondi 20. sünnipäeva.
Fond asutati tõesti just täpselt samal kuupäeval 20 aastat tagasi Tartus, asutajateks sadakond loodusteadlast ja -kaitsjat ning loodusesõpra, kellest 41 maksid kohe ka asutamistasu, 10 rubla, ja said asutajaliikmeteks. Nende ridade kirjutajal on au kuuluda just sellesse seltskonda.




Sünnipäevakoosoleku algust oodates naeratavad pildil fotograafile kohalolnuid oma lindistatud loodushäältega rõõmustanud Veljo Runnel, ELF asutajaliige Andres Kuresoo ja looduseuurijate seltsilt tervitusi toonud president Tõnu Viik.








Fondi tänapäevast rääkis ELF juhatuse esimees Jüri-Ott Salm ja esitles kolleege, teisi „elfiine“. Salmi sõnul on ELF parajas bakalaureuseõppuri eas ning täis tõsist tegutsemishoogu.









ELF-i asutamise eestvedajal ja esimesel juhil Rein Kuresool oli esitluseks kaasas kaheksa esimest lehte joonistuste sarjast „Ohustatud ja väljasurnud liigid“.










Õnnitlejate seas oli ka keskkonnaameti peadirektor Andres Onemar, kes oma sõnul tõi tervitusi väikevennalt: keskkonnaametigi sünnipäev on 1. veebruaril, ainult et tema on alles kahene.









Kena tava on anda just ELF-i sünnipäeval välja noore looduskaitsja auhind. Selle Kaja ja Alex Lotmani asutatud auhinna on varem, alates 2005. aastast saanud Asko Lõhmus, Peep Mardiste, Marek Sammul, Tarvo Valker, Murel Merivee ja Ulvar Käärt. Tänavu lisandus sellesse ritta keskkonnaameti looduskaitsebioloog Indrek Tammekänd, keda autasustades tõsteti eriti esile rohket vabatahtlikuna tehtud looduskaitsetööd.








 Seekord polnud tseremoonial kohal küll ei auhinna pälvinud Tammekändu ega ka auhinna nominenti, EMÜ seeneteadlast Indrek Selli. Aga mul on siia pista üks varasem pilt Indrek Tammekännust: kui ornitoloogiaühingu 2008. aasta suvepäevadel on koos Eike Vungiga just EOÜ direktorilt Andres Kalamehelt vastu võetud linnuatlase vaatlusvõistluse auhinnad.





Muidugi oli ELF-i sünnipäevalaud kaetud mahetoitudega.










Hea-parema maitsmise aegu tuli õnnitlejaid veel juurde. Pildil annab Jüri-Ott Salmile lillekimbu ja kingituse koostööpartner, loodusturismifirma Kumari Reisid juht Marika Mann.
Sünnipäev jätkus kultuurilise meelelahutusega: Genialistide klubis vaadati Ivar Põllu lavastust „Sisaliku tee“.

No comments:

Post a Comment