Monday, January 24, 2011

Juttu ja pilte imelisest Eden Projectist


Kolmapäeval, 26. jaanuaril algusega kell 17.30 räägin ma Tartu Annelinna raamatukogus (Kaunase pst. 23) Suurbritannias Cornwallis asuvast, 2001. aastal valminud imepärasest botaanikaaiast Eden Project. 
Näitan möödunud suvel aias tehtud fotosid, aga ka katkendeid Edeni sünniloost vändatud videofilmist. Sissepääs on kõigile huvilistele vaba.

 


Toreda kokkusattu-musena tuli just eelmisel nädalal, 20. jaanuaril teade, et Edeni „isa“ – aia rajamise mõtte autor ja elluviija ning praegune peadirektor Tim Smit – on tõstetud rüütliseisusesse. Tegemist on tiitliga, mida omistab Briti Impeeriumi Ordu. Order of the British Empire on noorim rüütliordu Ühendkuningriikides. Ordul on viis eri aunimetust või tiitlit, millest vaid kaks kõrgeimat annavad ka rüütlistaatuse. Varem, 2002. aastal, oli Smitile omistatud selle rea tähtsuselt kolmas tiitel CBE (Commander of the Order of the British Empire), nüüd siis aga aste kõrgem KBE (Knight Commander of the British Empire).
Sellise aunimetuste süsteemi algatas kuningas George V 1917. aastal. Tiitleid antakse nii sõjaväelastele kui ka tsiviilisikutele.
Siia lisatud Tim Smiti foto palusin aeda haldavalt Eden Trustilt; pildi on teinud Marc Hill.

No comments:

Post a Comment