Wednesday, January 19, 2011

Ta tõuseb küll – aga siiski mitte pidevalt!


Kui täna hommikul mulle neiuhääl Vikerraadio Tartu uudistes juba teist korda oli kõrva rääkinud, et Emajõe veetase on jaanuari algusest PIDEVALT tõusnud ning siis ka veel Lauri Varik Tartu Postimehe sõnumile toetudes selle Vikerraadio põhikavaski üle kordas, muutusin murelikuks: kas tõesti olen ma jõudnud oma veel vähem kui nädalase blogijakarjääri jooksul juba ka valetada?!
Nimetet ajalehte sirvides võisin siiski taas rahulikumalt hingata. Ehkki Vilja Kohler kirjutab tõesti kohe esimeses lauses, et “Emajõe veetase on jaanuari algusest kogu aeg tõusnud”, on lookese all ka kena graafik, kus veetaseme viimase nädalavahetuse ligi veerandmeetrine langus selgelt näha. Nii et ei valetanud ma oma esmaspäevases postituses ühti! Mis parata: tänapäeva ajakirjandus elab liialduste toel.
Aga viimased sulapäevad on tõesti vett jälle vägevalt kergitanud; kui sula nüüd jõe peaks lahti kaanetama ja siis kohe kange külm tuleks, oleks tõsine uputus käes. Praegused ennustused lubavad siiski loota leebemat sündmustikku.

Raekoja plats ei jäänud üleeile ilma mitte ainult Raekoja advendiakendest, kuusest ja lodjast, vaid isegi lumelinnatoormest. Kuidagi kurvalt lage on ta nüüd...

No comments:

Post a Comment