Thursday, January 27, 2011

Natuke uhkustamist

Eile andis MTÜ Norra Sõbrad teada, et koos osaühinguga Loodusretked ja kuningliku Norra saatkonnaga korraldatud fotovõistlus ”Norra. Rannarahva lood“ on kokku võetud.
Osales 146 piltnikku kokku 619 fotoga (reeglid lubasid autoril võistluseks üles laadida kuni viis pilti).

Norra rannikuekspressi Hurtigruten välja pandud peaauhinna, reisi kahele Kirkenesist Bergenisse, otsustas žürii anda Ingrid Maasikule foto eest ”Rannalaste mängud”.  




Parima noore auhinna, Tensi Reiside kinkekaardi reisiks Norrasse pani välja osaühing Loodusretked ja selle sai Karilin Tõnisoja fotoga ”Õõvastav vaikus”.

Näitust konkursile laekunud parematest fotodest saab näha 5.–25. mail galeriis Aatrium (Tallinna Ärikeskuses Harju 6). Võistlusele saadetud tööd on vaadata võrgupaigas www.norrasobrad.ee/pildid ja täpsemalt võistluse kohta võib lugeda pressiteatest Norra saatkonna kodulehelt www.norra.ee.


Põhjus, miks ma sellest siin teada annan, on aga muidugi soov veidi oma saba kergitada. Nimelt märkis žürii ära veel kolm noorte ja seitse täiskasvanute fotot – ning nende hulgas oli ka minu mitu aastat tagasi Lofootidel Nusfjordis tehtud pilt kuivavatest tursapeadest allkirjaga “Küpseb Nigeeria rahvustoidu toore”. Ise arvan, et ju tõi esiletõste mulle pigem see allkiri kui pilt...
Ei tule küll meelde, et oleksin kunagi varem mõnel fotovõistlusel kaasa löönud. Debüüdiga tuleb igati rahule jääda! ☺

No comments:

Post a Comment